onsdag 8. april 2009

LYS VS MØRKE

Enkelte ting hører natten til, og enkelte ting hører dagen til. Eksempel speil tilhører dagen og lyset, mens stjernene eies av natten og mørket. Lyder logisk? Ikke? Har du forsøkt å se deg selv i speilet mens du befinner deg i et dunkelt belyst rom? Du trenger ikke ha skumle ting gående rundt i hodet ditt før du gjør forsøket heller, det trengs tydeligvis ikke.

Jeg har også funnet ut at det er to vesentlig ulikheter å la en zombie bite på halsen din mot det å la en vampyr sette tennene sine i nakkegropen din. Noe som får meg til å tenke videre. Vampyrer (og varulver) har vi en lang og deilig historie på etter som århundrene har gått. Men hva med zombier? De dukket ikke opp før i "morderne (!?)" tid, selv om de er minst like langt levende som blodsugerne og nesten mer blodbadskapende som varulvene. Ergo burde de også tilhøre den type skapning som har en plass i myter og legender. Men nei. Er det fordi de, i motsetning til vampyrer (og varulver) ikke har tankegang (bortsett fra i filmen Land of the Dead)? Jeg mener, vampyrer blir beskyldt for å være så fantastisk sofistikerte og intelligente, skjulte og hemmelighetsglade, ikke sant? Og varulvene på sin side full av rå og brutal kraft, rivende instinkter og sanser, flokkdyr som ikke ønsker å bli offentlig bemerket (så godt som det lar seg gjøre). Poenget; disse to skapningene har et relativt sunt forhold til sine byttedyr. Men kan man si det samme om zombier?

Altså, om noen der ute snubler over en gammel legende om levende døde (selv ordet zombie er assosiert til vår tid), så gi meg beskjed. Diskriminering av slike vesener burde man tross alt ha seg frabedt.

Ingen kommentarer: