søndag 20. april 2014

Mellom skjegg og meditasjon

Det er en stund siden jeg merket at veien tilbake i skogen er kortere enn veien på vei inn i skogen. På en ukjent sti blir jeg som regel mer fokusert enn på en mer velkjent og tidligere tråkket opp. En viss melankoli er å spore i den tanken.

Så, Oslo Open Space 2014. Ett stykk fascinerende opplevelse. Første dagen var vi fem, dagen etter syv og pluss tre en dag etter det, så syv og fem igjen, og fire da jeg dro.En mer særegen gjeng skal det letes lenge etter. Det er for mange ulike personligheter til å beskrive og rettferdiggjøre, så jeg skal av respekt unngå haltende og upassende betegnelser til opplevelsen. Likevel burde jeg nevne individet jeg tildeler navnet Joy. En sterkt søkende sjel med overkomplisert bakgrunnshisorie (vedkommendes egne ord oversatt), av politisk hard (dog samtidig myk) overbevisning, særpreget egenlukt (behagelig, selvsagt) og et hår verdig en åttitalls puddelrocker. Ett stykk fascinerende vesen. Punktum.

Grunnen til at jeg dro var takket en laiver. Pur tilfeldighet, egentlig. Heldigvis.

En Zen-mester var til stedet og introduserte meg for formell trent meditasjon. Og massasje, som i Shiatsu. Wunderbart.

En kubbe faller i ovnen. En ubarbert person lener jeg over skriveblokken og fortsetter å skrive. Det er knapt med synlig vind utenfor. Stemmer, lyder, ikke lenger ukjente, preger oppholdsrommet. En krok, grå av sot, ligger på en avis foran ovnen. Våre veier krysses. En egoistisk handling etterfølger. Og igjen bekreftelsen som jeg allerede vet om. Et nærvær jeg ikke kan glemme henger over meg. Det er på tide at jeg innser det. Det er mange jeg har savnet og savner, men ikke på denne måten. Ikke slik som dette. En maske dekker mitt ansikt.

Vel tilbake etter hytta forsøker jeg å returnere til verden utenfor. Dessverre hindrer humør, minner og en royal av torner min tilbakekomst.

Nwûl tash.
Dzwol shâsotkun.
Shâsotjontû châtsatul nu tyûk.
Tyûkjontû châtatul nu midwan.
Midwanjontû châtsatul nu asha.
Ashajontû kotswinot itsu nuyak.
Wonoksh Qyâsik nun.

Ingen kommentarer: