lørdag 11. desember 2010

Sverdsvingeren

En eventyrer er som oftest utrustet med et slags våpen, eller mangel på sådan. Enten det er pil og bue, kniv, dolk, pistol, rifle, kampteknikk, stategi, hell og lykke, kårde, øks, spyd, maskingevær, AK-47, Uzi, slynge... Listen er for lang til å ha i sin fullstendighet da det ville være å ramse opp samtlige saker i det menneskelige arsenal opp gjennom tidene, noe jeg selvsagt ikke kommer til å gjøre her. Noe som derimot kommer som standar utstyr hos de fleste eventyrere er sverdet.

Sverd, et typisk symbol på krig og makt, kan det sies ufattelig mye om. Beklageligvis har jeg ikke tid til å utbrodere særlig mer enn dette.

Helten har som regel sverd. Du har den som plukker fienden ned en etter en på avstand, rolig og kalkulert. Du har den som griper første og beste gjenstand som kan gjøre skade og kaster seg inn der fienden er tettest, ofte uten tanke på egen sikkerhet eller allierte. Så har du den med sverd. Dette er som oftest alltid kommandøren, krigeren, kongen og den som holder gruppen samlet. Ubevisst gjør dette at du forbinner sverd med høy rang og lederskap. En person du kan se opp til. En person som inspirerer deg. En person du lar deg lede av.

Om jeg har et sverd? Joda, men jeg kan ikke bruke det.

Ingen kommentarer: